Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 198 мільйонів гривень військового збору на зміцнення обороноздатності держави сплатили платники Прикарпаття

, опубліковано 26 травня 2023 о 09:10

За чотири місяці цього року платники Прикарпаття виявили високу підтримку українській армії, спрямувавши майже 198 мільйонів гривень військового збору на забезпечення обороноздатності країни. Цьогорічні надходження на військову підтримку перевищили минулорічні на 25 мільйонів гривень, що є свідченням нашої національної відповідальності та патріотизму. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Військовий збір, який було запроваджено в 2014 році після початку російської агресії проти України, сприяє забезпеченню додаткового фінансування для підтримки армії. Від нас залежить майбутнє нашої країни, тому кожен внесок у розмірі 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування допоможе зміцнити обороноздатність України.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платника податків. 

Також звертаємо увагу громадян, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не сплачено податки, про їх обов’язок сплатити військовий збір до 1 серпня 2023 року.