Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Херсонщини отримали майже 450 мільйонів гривень податків

, опубліковано 25 квітня 2024 о 13:53

Незважаючи на складні безпекові умови, територіальні громади Херсонської області наполегливо забезпечують надходження податків до місцевих бюджетів. Так, найбільшу частку надходжень вдалося мобілізувати Херсонській міській територіальній громаді (58 %, або 258,7 млн гривень), Великоолександрiвській селищній територiальній громаді (4 %, або 15,9 млн гривень) та Бiлозерській селищній територiальній громаді (2 %, або 9,4 млн гривень). 

Загальна сума надходжень від суб’єктів господарювання та громадян до місцевих бюджетів Херсонщини за січень – березень поточного року склала 449,2 млн гривень.

Із загальної суми надходжень найбільше місцеві бюджети зібрали податку на доходи фізичних осіб – 326,6 млн гривень, що в загальній структурі надходжень складає 73 %. Також до лідерів за обсягом сплати входить єдиний податок (92,6 млн гривень), плата за землю (15 млн гривень), акцизний податок з кінцевих продажів (5,5 млн гривень).

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі дякує всім сумлінним платникам податків за їх внесок у розвиток та відновлення територіальних громад Херсонщини.